Kerstblog.com
Maak je eigen "candy cane" van tomaat en mozzarella.

Maak je eigen “candy cane” van tomaat en mozzarella

Met de feestdagen om de hoek is het tijd om je culinaire creativiteit de vrije loop te laten. En wat is er nou feestelijker dan een kleurrijk en smaakvol voorgerecht dat er ook nog eens prachtig uitziet? In dit recept gaan we een heerlijke “Candy Cane” maken van sappige tomaat, romige mozzarella en verse basilicum, gepresenteerd op een houten serveerplank. Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het smaakt ook nog eens verrukkelijk. Laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten:

  • Tomaat (bij voorkeur Roma of trostomaten)
  • Mozzarella (buffelmozzarella geeft de beste smaak en textuur)
  • Verse basilicumblaadjes
  • Houten serveerplank

Bereidingswijze:

  1. Bereid de tomaten voor. Was de tomaten grondig en snijd ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Leg de plakjes tomaat op een vel keukenpapier om overtollig vocht te absorberen.
  2. Bereid de mozzarella. Snijd de mozzarella in plakjes van dezelfde dikte als de tomatenplakjes.
  3. Bouw de “Candy Cane”. Begin met het plaatsen van een plakje mozzarella op de houten serveerplank. Leg vervolgens een plakje tomaat bovenop de mozzarella. Herhaal dit patroon van afwisselend mozzarella en tomaat, waarbij je ze in een bochtige, gebogen vorm legt om de vorm van een candy cane te creëren. Ga door tot je de gewenste lengte hebt bereikt. (Je kunt ook meerdere candy canes maken als je een grotere plank hebt.) Eindig met een plakje mozzarella bovenaan.
  4. Voeg de basilicum toe. Pluk enkele basilicumblaadjes van de stelen. Steek de basilicumblaadjes tussen de tomaten en mozzarella om een vleugje kleur en extra smaak toe te voegen.
  5. Serveer en geniet! Plaats de houten serveerplank met de prachtige “Candy Cane” van tomaat en mozzarella op tafel. Serveer het als voorgerecht en laat je gasten genieten van de heerlijke combinatie van smaken en de feestelijke presentatie.

Deze zelfgemaakte “Candy Cane” van tomaat en mozzarella is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een smaakvolle traktatie voor je smaakpapillen. Het zoete, sappige van de tomaten, het romige van de mozzarella en de frisheid van de basilicum vormen een perfecte combinatie. Het is een geweldig voorgerecht om te serveren tijdens feestelijke gelegenheden, maar kan ook een indrukwekkend onderdeel zijn van een buffet of borrelplank. Probeer het uit en laat je gasten versteld staan van je creativiteit en smaakvolle keukenkunsten!

Maak je eigen "candy cane" van tomaat en mozzarella.

Niet uitgelezen? Lees hier verder…

Wat eet jij graag als bijgerecht?

Voeg een reactie toe

Kerstblog

Wie zijn wij
Contact
Samenwerken